Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Rotterdamse kinderen OBS Charlois op schaakposter met Nick Schilder!

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Vol enthousiasme verzorgde Nick Schilder, van het bekende duo Nick en Simon, op woensdagochtend 14 januari een schaakles voor de kinderen van de Rotterdamse openbare basisschool Charlois. De kinderen kregen door de schaakliefhebber uit Volendam via voorbeelden trucjes en tactiek aangeleerd om een betere schaker te worden. Nadat de leerlingen veel kennis hadden opgedaan, mochten twee jonge geluksvogels het opnemen tegen Nick. "Wow, hij is echt goed!", werd spontaan geconcludeerd door de basisschoolleerling die binnen een aantal zetten schaakmat werd gezet.

"Schaken draagt bij aan de ontwikkeling van het denkvermogen van kinderen. Ze moeten leren geduld te hebben en leren dat ze eerst goed moeten nadenken voordat ze iets doen. Ook het samen leren spelen en respect voor elkaar hebben zijn dingen die kinderen door middel van het schaakspel bijgebracht wordt", vertelt zanger en kersvers ambassadeur van de schaaksport Nick Schilder. "Meer aandacht voor schaken zorgt er bovendien voor dat kinderen ook thuis met ouders weer eens een spelletje spelen, vaak is daar een gebrek aan."

Tot zover Tom van der Horst van Rotterdam Sportsupport.

De stichting Het SchaaKKasteeL organiseert de schaaklessen voor de kinderen van OBS Charlois. De kinderen krijgen een jaar lang schaakles met de Stappenmethode. Het SchaaKKasteeL was, op verzoek van Tata SteeL Chess en Rotterdam Sport & Cultuur, ook betrokken bij de selectie van de school en de organisatie van de schaakles door Nick Schilder.


Rotterdamse kinderen OBS Charlois op fraaie schaakposter met Nick Schilder

De kinderen van OBS Charlois sieren nu ook de nieuwe schaakposter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De nieuwe poster is bedoeld voor de promotiecampagne tijdens de Nationale Sportweek die van 18-25 april zal plaatsvinden. Bij de opening op 18 april treedt Nick Schilder, ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, in Doetichem op met o.m. onze Nederlandse ChessQueens. Een van deze ChessQueens, Anne Haast, is ambassadrice van het succesvolle project ‘Zeg ja tegen schaken!’ van de stichting Het SchaaKKasteeL.


Ook doet zanger en schaker Nick Schilder mee met de fakkelloop die in Doetichem wordt georganiseerd.

Voor meer informatie over de Nationale (Schaak)Sportweek klik hier.

Voor meer informatie over ‘Zeg ja tegen schaken!’ klik hier.

Voor meer informatie over onze ChessQueens klik hier. 

Commentaren