Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Wordt de Schaakprins dit jaar ook Schaakkoning?

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Een dubbele troonsopvolging dit jaar?

Magnus Carlsen is pas 22 jaar en hij is de nummer 1 van de wereld. Maar wereldkampioen is hij nog niet geweest. Daar gaat dit jaar misschien verandering in komen. Deze maand wordt in Londen het kandidatentoernooi gehouden en Magnus doet hieraan mee. Magnus is een van de favorieten en als hij dit toernooi wint mag hij dit jaar de wereldkampioen, Viswanathan Anand uit Indië, uitdagen!

Tien jaar geleden zei de 13-jarige Magnus: ‘Ik wil wereldkampioen worden en dit moet voor 2020 gebeuren.’ In januari 2004, net dertien geowrden, deed hij in Wijk aan Zee mee aan het internationaal vermaarde Corus toernooi, nu Tata Steel Schaaktoernooi genoemd. Hij won de C-groep! In 2004 werd Magnus ook internationaal grootmeester! Dit jaar won Magnus de A-groep, de hoogste groep van het Tata Steel Schaaktoernooi. Het was de tiende keer dat Magnus naar Wijk aan Zee kwam.

Magnus Carlsen, Corus 2004, foto: Fred Lucas

Hij heeft er hard voor gewerkt en het zou dit jaar zo maar kunnen gebeuren dat Magnus ook wereldkampioen schaken wordt.
Dan hebben we dit jaar een dubbele troonsopvolging!

Op zijn dertiende is er een mooie documentaire over hem gemaakt. Deze documentaire is hieronder te zien. Jammer dat er alleen een Engelse ondertiteling is, maar toch interessant om naar te kijken. De documentaire duurt ongeveer 50 minuten.

The Prince of Chess

Commentaren