Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

UTRECHTS SCHAAKKAMPIOENSCHAP VOOR BASISSCHOLEN

Auteur: Schaakweek Utrecht   Print


UTRECHTS SCHAAKKAMPIOENSCHAP VOOR BASISSCHOLEN

De jeugd gaat schaken tussen treinen en grootmeesters. Aanleiding is het Tata-schaaktoernooi dat op die dag een ronde in Utrecht speelt, met deelname van onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlands sterkste schaker Anish Giri. Zowel de speelronde van het Tata-toernooi als het Utrechts kampioenschap voor basisscholen, vinden plaats in het Spoorwegmuseum.

Uitnodiging Tata Steel voor docenten en schooldirecties
Alle informatie over het toernooi

De inschrijving is geopend. Scholen doen mee met een of meer teams van 4 kinderen (+ maximaal 2 reserves). Kinderen uit alle groepen mogen meedoen, zolang ze de schaakregels maar machtig zijn. De organisatie kan scholen helpen in de aanloop naar het toernooi met schaakmateriaal, schaakclinics of het organiseren van een schaaktoernooi. De organisatie is in handen van de schaakclubs:

• Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn
• Schaakvereniging Moira-Domtoren
• Schaakclub Oud Zuylen 

Commentaren