Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Schoolschaken in het Westland

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Op woensdagmiddag 13 januari werd de schoolschaakfinale van het Westland gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Het was een voorronde voor het basisscholenkampioenschap van de Haagse Schaakbond. De organisatie was in de goede handen van Jan Dekker, Johan Voorberg en Vincent Kuyvenhoven. En het was al weer de 29ste editie. Er deden 40 kinderen mee aan deze Westlandse schoolschaakfinale.

Bijzonder was dat de Omroepstichting Westland (WOS.nl) opnamen heeft gemaakt van dit evenement onder de titel : Krakende koppies bij schaaktoernooi voor basisscholen.Klik hier als jullie deze uitzending (nog eens) willen zien.

De Rehoboth school won de spannende finale en mag met de scholen die op de tweede, derde en vierde plaats zijn geëindigd door naar het scholenkampioenschap van de Haagse Schaakbond.

Klik hier voor het artikel van Jan Dekker, de volledige uitslagen en natuurlijk ook het filmpje van WOS.nl

Zeer geslaagd was de keuze van WOS.nl om bij de inleiding en bij het slot een deel van de mooie song van Harrie Jekkers te laten horen. Deze song heeft de toepasselijke titel: Het Schaakspel.

In een apart artikel laten we de volledige song van Harry Jekkers (geb.1951) nog eens horen en vermelden we ook de complete songtekst. Het blijft een juweeltje!

In 2015 werd bekend gemaakt dat Harrie Jekkers samen met zijn vriend Jeroen van Merwijk terug de theaters in gaat onder de naam 'Jekkers en Jeroen'. 

Commentaren