Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Schaakmeester_P

Auteur: PieterJan Mellegers   Print


Voor de website van Schaakmeester_P Klik hier.
Mail voor nadere informatie naar

De schaakschool in Nieuwegein is al bijna tien jaar actief. Op woensdagmiddag zijn er vier groepen. De beginnersgroep start om half twee. De tweede en derde groep beginnen om half drie en half vier. De leerlingen van deze groepen zijn bezig met Stap 2 en Stap 3. De laatste groep (half vijf) is een plusgroep: hier komen de ver gevorderde leerlingen, van wie de meesten ook op een club zitten. Doorgaans hebben ze al een groot aantal stappenboeken doorgewerkt. Vaak zitten ze al op de middelbare school.

Naast de schaakschool op woensdagmiddag geeft Schaakmeester_P les op een groot aantal scholen. Dit gebeurt altijd onder schooltijd, als onderdeel van het rooster. De meeste scholen zijn leonardoscholen: voor hoogbegaafde leerlingen. Op een na zijn het allemaal basisscholen. Er zit één middelbare school bij: een zgn. leonardocollege, waar de schaakmeester in dce brugklas les geeft.

Ten slotte zijn er nog privéleerlingen van de schaakschool. Zij krijgen individueel les van de schaakmeester. Bijvoorbeeld omdat zij sneller door de leerstof (willen) gaan dan anderen, of omdat zij één of meer handicaps hebben. Zij krijgen les bij hen thuis.

Commentaren