Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Record aantal scholen Kampioenschap Utrecht

Auteur: Teun Koorevaar   Print82 teams van 32 scholen doen mee aan het schoolschaakkampioenschap van Utrecht a.s. woensdag in het Spoorwegmuseum. De komst van de Tata-Grootmeesters naar Utrecht en de locatie ‘Het Spoorwegmuseum’ heeft bij de basisschooljeugd van Utrecht de juiste snaar geraakt. Er moesten zelfs teams afvallen want er wilden wel 96 teams meedoen.
Er is de afgelopen twee maanden hard geoefend. Ook hebben veel scholen een intern kampioenschap georganiseerd om te bepalen wie de school mag vertegenwoordigen bij het Utrechts Kampioenschap. Alles bij elkaar wordt geschat dat zeker 1000 kinderen de afgelopen maanden enthousiast met schaken aan de slag zijn gegaan en hiervan mogen er ca. 400 kinderen meedoen op woensdag 27 januari als ook de grootmeesters naar het Spoorwegmuseum komen. De wereldkampioen Magnus Carlsen zal het dan opnemen tegen onze Anish Giri, de nummer 3 van de wereld.

Maar alle afvallers mogen natuurlijk komen kijken en de teams van hun scholen aanmoedigen. Ook alle ouders, familieleden, vriendjes en vriendinnetjes en de leerkrachten zijn van harte welkom.
Het Spoorwegmuseum is de hele dag gratis toegankelijk voor alle bezoekers.
Voor een overzicht van alle deelnemende teams klik hier. 

Commentaren