Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Koningin Beatrixschool kampioen van de stad Utrecht!

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Woensdag 27 januari, was het een groot schaakfeest in Utrecht. In het Spoorwegmuseum kwam de wereldtop bijeen om de tiende ronde te spelen van het weredberoemde Tata Steel Chess Tournament, ook wel het Wimbledon van het schaken genoemd. Op het hoofdmenu stond de partij van Anish Giri tegen wereldkampioen Magnus Carlsen. Maar veel verder dan een drankje en het voorgerecht kwamen zij niet want het werd na de opening al snel duidelijk dat het gelijkspel zou worden. Magnus en Anish hadden niet zoveel ‘trek’ zullen we maar zeggen. Maar aan belangstelling niet te klagen. Bomvol was het er.

Anish Giri heeft nog niet van Magnus Carlsen verloren
Foto:Tata Steel Chess

Tegelijkertijd werd het schoolschaakkampioenschap van Utrecht georganiseerd. Ca. 350 basisschoolkinderen, verdeeld over 83 teams, speelden enthousiast hun partijen. Er werd zelfs in een restauratiewagen gespeeld!

Schaken in een restauratiewagen, foto: Tata Steel Chess

De Koningin Beatrixschool ging met de hoofdprijs naar huis, zij werd schoolschaakkampioen van Utrecht! Gefeliciteerd Mark, Laura, Yannick en Dante, wat een kanjers zijn jullie. Zij mochten natuurlijk met Anish Giri op de foto en ook met wethouder Paulus Jansen.

Links op de foto met de wethouder en rechts met Anish Giri
Foto’s: Jeugdschaakvereniging Magnus, Leidsche Rijn

Naast de Koningin Beatrixschool hebben ook de teams van OBS Tuindorp, Arcade, 2e Marnixschool, De Binnentuin en OBS Voordorp zich geplaatst voor de regionale kampioenschappen in maart.

Leuk voor de kinderen was dat zowel de RTV Utrecht als het NOS Jeugdjournaal opnamen hebben gemaakt en uitgezonden. Deze opnamen zijn meer dan het bekijken waard. Klik hieronder op de regel.

- Regionale Omroep RTV Utrecht

- NOS Jeugdjournaal

Veel, heel veel foto’s zijn er gemaakt en deze zijn nog eens rustig te bekijken. Klik op een van de regels hieronder.

Mooie overzichtsfoto van Harry Gielen, zie ook zijn mooie album

- Mooi fotoalbum van Harry Gielen

- Mooi fotoalbum van Tata Steel Chess (Alina L’Ami)

Natuurlijk ook veel aandacht voor de evenementen in het Algemeen Dagblad – regio Utrecht en andere lokale bladen.

Voor alle eindstanden (A- en B groep) en nog veel meer klik dan hier voor de site van Jeugdschaakvereniging Magnus uit Leidsche Rijn.

Tata Steel, Gemeente Utrecht, Spoorwegmuseum, Basisscholen Utrecht, Pathena Chess, Stichting Schaakbevordering Utrecht, de Utrechtse schaakverenigingen, Chessity en vele andere organisaties kunnen terugzien op een zeer geslaagd en fantastisch evenement. Het (school)schaken is, mede dank zij de vele vrijwilligers, prominent op de kaart gezet in Utrecht want een betere promotie voor het (school)schaken is haast niet denkbaar. Onze complimenten! 

Commentaren