Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Koning valt op dame

Auteur: Meester Arjen Boswijk Nassauschool Groningen   Print


Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning klik hier.
Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning door de grote mensen klik hier.Sociaal welbevinden / de sfeer op school
De Nassauschool wil een sfeer van veiligheid en geborgenheid creëren. In deze sfeer wil de school het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van de kinderen tot ontwikkeling laten komen. Het pedagogisch klimaat van de school is zodanig dat de kinderen zich veilig voelen en de kans krijgen eigen opvattingen en gedragswijzen te ontplooien. Ze besteden dan ook veel aandacht aan de inrichting van lokalen en andere ruimten waar leerlingen werken.

Positief zelfbeeld en zelfvertrouwen
De Nassauschool wil bewust bijdragen aan een positief zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen van elk kind. Ze gaan uit van een hoge individuele verwachting op het gebied van de cognitieve, sociale en creatieve vaardigheden. Het competentiegevoel bij kinderen, en ook bij volwassenen, is maatgevend voor de motivatie. Kinderen moeten het gevoel hebben of krijgen dat ze wat kunnen, dat ze gewaardeerd worden, ze moeten complimenten krijgen. Kinderen krijgen een beloning voor goed werk of gedrag. Een stickertje in het schrift of schrijven met een mooie kleurpen kan zo’n beloning zijn.


Schaken
Eelke de Boer (geb. 2003) is een van de leerlingen van de Nassauschool. Na een spannende barrage tegen Tycho Bruggink wist Eelke in Waalwijk eind maart de titel van Nederlands Kampioen te veroveren in zijn leeftijdscategorie. Eelke en Tycho mogen nu beiden meedoen aan het Europees Kampioenschap!

Arjen Boswijk , leerkracht op de Nassauschool in Groningen, heeft kinderen enthousiast gemaakt om een Schaakgedicht voor onze Koning te maken.


Meester Arjen Boswijk , Nassauschool groningen 7A
Koning valt op dame

Langs de koning
Loopt de loper
En het paard
Schrikt bang opzij

Kijkt de koning
Naar zijn dame
Mooie dame
Maxima

Valt het paard
En zet de loper
Loopt de toren
Naar de troon

Valt de dame
Voor de koning
Maxima verdient
De kroon 

Commentaren