Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Documentaire ‘De Droomvermenigvulderaar’

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Kees Hoogeveen en Johan Wakkie hebben een documentaire gemaakt over Mustapha Eljarmouni en zijn werk in de Indische Buurt in Amsterdam. Hij heeft met zijn Schaakschool vele honderden kinderen aan het schaken gekregen en speelt een belangrijke rol in deze buurt.


In 2012 hebben we op onze site (klik hier) uitgebreid aandacht besteed aan de activiteiten van Mustapha en hebben we zijn kandidatuur voor ‘Amsterdammer van het Jaar’ gesteund.

Johan Wakkie, oud-directeur van het bondsbureau van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, heeft na zijn pensionering ‘Plan’ 4 ontwikkeld. Omdat volgens neuropsycholoog Erik Scherder, bekend van De Wereld Draait Door, de hersenen bij de jeugd het beste ontwikkelen door aandacht te geven aan bewegen, gezond eten, muziek en denksport heeft Johan Wakkie de verbinding van deze aspecten als uitgangspunt gekozen voor zijn ‘Plan 4’. Hij is hiermee al op verschillende terreinen actief. Meer informatie is te vinden op zijn website klik hier.


Kees Hoogeveen , bekend musicus, is actief als cultureel ondernemer bij de Beukelaar Groep/ Hoogeveen Productions.Op 21 januari 2016 is tijdens het Tata Steel Chess Tournament de documentaire ‘De Droomvermenigvulderaar’ in première gegaan. Op 27 januari zal in het Spoorwegmuseum in Utrecht deze documentaire ook worden vertoond ter gelegenheid van Tata Steel Chess on Tour. Dan wordt door de Tata Masters de tiende ronde gespeeld in het Spoorwegmuseum. Wereldkampioen Magnus Carlsen neemt het op tegen onze Anish Giri, de nummer drie van de wereld.

Tegelijkertijd wordt in het museum ook het Utrechts Scholenkampioenschap gehouden.

Anish en Magnus
bron: Tata Steel Chess
 

Commentaren