Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

De twee koningen

Auteur: Teun Koorevaar   PrintDe twee koningen, een schaakverhaal, is een uitgave van Piramide, 1996,40 pp, ISBN 90 245 2614 0, met de spelregels en een uitklapbaar schaakspel

Oorspronkelijke titel : The Two Kings, van Paul Scharff en G. Minacci

Dit boek vertelt het verhaal van Kalem, een jongetje dat een oorlog weet te verhinderen door twee rivaliserende koningen zover te krijgen dat zij hun ruzie op het schaakbord uitvechten in plaats van op het slagveld.
De twee koningen is een prachtig geïllustreerd sprookje en tegelijkertijd een schaakleerboek voor aspirant-schakers! Op een duidelijke manier en met veel illustraties en diagrammen worden de spelregels van het schaakspel uitgelegd.

Achter in het boek vind je een uitklapbaar schaakspel zodat je het verhaal op je eigen schaakbord kunt volgen. De schaakstukken kunnen in het bord gestoken worden en zijn geschikt voor hergebruik.

Commentaren