Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

De chocokoekjes zijn er weer

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Chocokoekjes

In de laatste maande van het jaar zijn er weer onder verschillende namen en van verschillende leveranciers chocoladeschaakkoekjes te koop , koekjes met een chocoladeschaakstuk erop. De koekjes zijn er in ´melk’ en in ‘puur´. Soms zitten alle schaakstukken in één pakje en soms maar enkele. Het zijn lekkere koekjes (zoals de scholiertjes van LU bijvoorbeeld).
Een pakje van 12 stuks kost ongeveer een euro, soms zijn ze in de reclame goedkoper. Wij hebben vorig jaar al een prijs van 89 cent gezien. Het hele jaar door kom je ze wel ergens tegen maar vaak onder andere namen zoals [Schaakmaatjes, Schaak Meesters , Schaakkoekjes, Veghels Vechtertje , Chocolade schakers en choco schaakstukken. Laat ons weten als je dit jaar schaakkoekjes tegenkomt en mail ons de stad , de winkel ,de naam van de koekjes en de prijs. Wij zijn benieuwd hoeveel verschillende namen we kunnen verzamelen.

Mail naar:

Schoolschaaktoernooien – en kampioenschappen

De koekjes zijn erg in trek op schoolschaak- en damtoernooien en er zijn ook leuke spelletjes te doen met de koekjes voor ze opgegeten mogen worden. De afgelopen jaren waren er op het NK Schaak voor Basisscholen schaakkoekjes voor en deelnemers en begeleiders.

Traditie op het NK in Leiderdorp

Boterkoekjes

In Amerika hebben ze lekkere schaakboterkoekjes met de naam Chessmen


Hieronder een paar voorbeelden van de chocokoekjes

 

Commentaren